Sıva Kumu
İnşaatlarda şapta, iç dış cephe ve kaba sıvada kullanılır.
Yıkanmış Şap Kumu
Şap; yüzey düzgünlüğü elde etmek, yüzeye istenilen eğimi vermek ve yapılacak yüzey kaplamaları için istenilen yüzeyi elde etmek amacıyla yapılır.
Yapılarda zemine uygulanan kaplamalar düzgün bir yüzey gerektirir. Bu düzgün yüzey tesviye betonu ile elde edilir. Şap ise bu tesviye betonunun üzerine uygulanan bir çeşit kaplamadır.
Kum ocağında ürettiğimiz doğal, elenmiş ve yıkanmış şap kumu sahip olduğu üretim özeliikleri ile istenilen yüzey düzgünlüğü ve eğimini vermek için ideal bir doğal malzemedir.
0-2 İnce Yıkanmış Sıva Kumu
Kum taneleri iriliğine göre numaralanıyor, 0 dan başlayan numaralar kum kalınlaştıkça, irileştikçe 1 numara, 2 veya 3 veya 4 ... numara kum diye sınıflandırılıyor.
Kalın sıva 3 numara kumla yapılırken, ince sıva 0 numara kumla yapıyor.
0 numara kum nehirlerden çıkartılıyor, 1,2,3,.. ve diğer kalın kumlar büyük kaya kütlelerinden kırıla kırıla elde ediliyor.
0 Numara kum ile diğer kalınlıktaki kumlar birbirlerine yakin depolanıyor, satılıyor,
Karılan harcın içindeki kalın kumlar ve harç lapaları elekten geçirilerek iri kumlardan ayrıştırılıyor.
Sıvanın sonunda kullanılan (0 Kum) İnce Kum
Şap çekme, Şap betonu yapmak için gerekli olan Elek Kum
Sıvada kullanılan 0.3mm 0.5mm Kum
Dolgu malzemesi olarak kullanılan 0.5mm 'den 0.32mm kadar olan Kum
Kırma Taş
Yerkabuğu, çeşitli mineraller ve bu minerallerin bir veya birkaçının biraraya gelmesiyle oluşmuş kayaçlardan meydana gelmiştir. Gelişen teknoloji ve bayındırlık faaliyetlerinin hızla artması bu kayaçknn çeşitli şekillerde kullanılması ihtiyacım ortaya çıkarmıştır. Bu kayaçiar, özellikle nüfus artışına paralel olarak şehirleşme ve buna bağlı konut ihtiyacı, yer darlığı nedeniyle daha yüksek yapıların yapılması, otomobil endüstrisindeki gelişme sonucu beton yol, köprü gibi yapıların önem kazanması ve gelişen diğer endüstri ile artan enerji ihtiyacı ve buna paralel büyük baraj ve su yapılarının önem kazanması sonucunda temel yapı malzemesi olarak modern günlük yaşamda çok önemli bir yer tutmaktadır.İnşaat sektöründe bu derece önem kazanan ve zemini teşkil eden bu kayaçlann hem jeolojik hem de mühendislik özelliklerinin bilinmesi gerekir. Bu, zaman açısından tasarruf sağlamanın yanısıra ulusal kaynakların ekonomik yönde kullanılmasını da mümkün kılacaktır.
Beton Kumu
Günümüzde beton inşaat malzemesi olarak önemli bir yer tutmaktadır. Beton, mineral kökenli taneli malzemenin bir bağlayıcı ile birleştirilmesi ile üretilen yapay bir taştır. Bağlayıcı çimentodur, taneli malzemeye ise agrega adı verilir. Tüm betonlarda aranılan üç ana nitelik taze halde işlenebilme, sertleşmiş halde mekanik dağılım ve dış koşullara karşı dayanıklılıktır. Beton teknolojisinin tarihi 1850 yıllarına, betonda ilk teçhizatın kullanılmasına kadar gitmektedir. Betonarme yapıların önem kazanması 19 yüzyılın başlarında olmuştur. Daha sonraki yıllarda, betonun uzun süreli davranışı, döküm tekniği, ekipman kalitesinin devamlılığı, kalite kontrol deneyleri, betonda ekonomi, yeni malzemeler, katkı maddeleri, iş programlaması yönetimi ve ekonomisi konularında büyük gelişmeler olmuştur. Bununla beraber gelişen teknoloji ile kullanılabilecek özel beton tipleri geliştirilmiştir. Betonun taze haldeki yapısı, onun kolaylıkla istenilen formda üretilmesine olanak sağlar.[l] Bu nitelik, forme yapı taşlarıyla yapılmayan pek çok yapı elemanının üretilmesine imkan sağlamıştır. Böylece betonarme sürekli monolitik bir malzeme olarak çalışır, sürekJi çerçeveler üretilebilir.
7-15 mm Sondaj Çakılı
7-15 mm ölçüleri arasında olan doğal, yıkanmış malzemedir. Çevre düzenlemesi,sondajlarda filtreleme (çakıllama), zemin kaplama ve beton yapımı gibi bir çok alanda kullanılır.